Elhuyar zientziaren komunikazioa

Nekazaritza

"Ikerketak asko eskatzen du, baina baita asko eman ere”
 
Emma López de Armentia Adan Biologia Molekularrean eta Biomedikuntzan doktore

"Ikerketak asko eskatzen du, baina baita asko eman ere”

2017/06/02

Emma López de Armentia Adan ia-ia halabeharrez sartu zen ikerketa-munduan. Dioenez, txikitatik zituen gustuko biologia, giza gorputza... Beraz, bazirudien medikuntza ikastera bideratuko zela. Baina gaztetan ikasketei behar baino arreta gutxiago jarri zienez, azkenean Giza Nutrizioa eta Dietetika ikasi zuen, eta, ikasketak amaitutakoan, kontsulta ba

...

Aralartik CAF-Elhuyar sarietara

2017/05/13

Banatu berri dira 2017ko CAF-Elhuyar sariak eta Mikel Etxeberria Okariz biologoa da sarituetako bat. Aurten, lehenengoz eman dute NEIKER-TECNALIA saria eta eta berak irabazi du, “Uda bat ardiekin, senari jarraika” artikuluari esker.

Lurpeko urekin ekoitzitako elikagaiak kontsumitzen ditu munduko populazioaren gehiengoak

2017/04/26

Berriztatzen ez diren lurpeko urekin ekoitzitako elikagaiak kontsumitzen ditu munduko populazioaren gehiengoak. Ondorio hori atera dute elikagaien nazioarteko merkataritzak lurpeko uretan duen inpaktua neurtzeko egin duten azterketa batean.

Elkarren mendeko ekosistemak

2017/04/22

Lanbide Heziketari aplikatutako ikerketa eta berrikuntzako EAEko zentroak, Tknikak, Errenterian daukan akuaponia azpiegiturak landare-negutegia, bakterio-filtroak eta arrain haztegia ditu. Arrainek sortzen dituzten hondakinak, landareen elikagai izango diren nitrato bihurtzen dituzte bakterio-koloniek, eta elikatzean landareek sistemara itzuliko den ura garbitzen dute.
Lurpeko urekin ekoitzitako elikagaiak kontsumitzen ditu munduaren gehiengoak
 

Lurpeko urekin ekoitzitako elikagaiak kontsumitzen ditu munduaren gehiengoak

2017/03/29

 

Berriztatzen ez diren lurpeko urekin ekoitzitako elikagaiak kontsumitzen ditu munduko populazioaren gehiengoak. Ondorio hori atera dute elikagaien nazioarteko merkataritzak lurpeko uretan duen inpaktua neurtzeko egin duten azterketa batean. Nature aldizkarian argitaratu dute lana.

Lurpeko uren %70 inguru nekazaritzarako erabiltzen da gaur egun,

...

Harpidetu gai honen RSSra

Gaiak

Ikusi beste gai batzuk

Mota

Iragazi formatuaren arabera

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia